Verdien i livsstilsfoto

Bilder er kanskje ekstra viktig for meg som er fotograf så da jeg selv ble gravid planla jeg også hvordan jeg skulle fotografere babyen og tenkte en del på dette. Men da hun kom til verden var det plutselig babyen som tok all fokus og fotografering ble ikke prioritert i det hele tatt, det var mer viktig å bli kjent med babyen, ammingen tok tid, det var gjøremål i hjemmet og dagene fløy avgårde i babyboblen vi havner i med nyfødte babyer.

Da jeg fikk besøk av en fotografvenninne noen uker etter fødsel hadde hun selvsagt med kamera og vi fikk endelig tatt litt bilder av datteren min -det var veldig kjekt å gjøre det sammen med en fotograf da hodet mitt var mest mamma og litt mindre fotograf (naturlig nok) og vi knipset begge to.

Jeg husker ikke mine bilder fra denne ettermiddagen, de bildene som er lagret i hjertet mitt som jeg ikke engang visste jeg ville ha var de bildene under. Det var først i ettertid da jeg så bildene jeg så verdien i dem, verdien i livsstilsfoto tatt av både meg og min datter.

Disse bildene er tatt av flinke fotograf Yvonne Borlaug i Fotofruene.

Jeg som ikke hadde vasket håret på nesten to uker på dette tidspunktet hadde overhodet ikke tenkt å bli fotografert selv, mitt fokus var å få skikkelig fine bilder av babyen min. Men Yvonne snek seg til et par bilder under amming og kos og det er jeg veldig glad for! Det var ikke en prioritering for meg der og da men i ettertid er jeg veldig glad jeg har disse bildene og jeg har veldig lyst å gi denne muligheten til andre mødre. Livsstilsfoto hjemme er en super mulighet til å selv få være med på bildene -og du kan se så fine de kan bli uten forberedelser.

Så fra en mamma til en annen: velg å få en fotograf på besøk i ditt hjem. Få dokumentert denne tiden og bli med på bildene du også. Både du og familien din vil sette stor pris på disse bildene i lang tid og se verdien i livsstilsfoto. Dette kan bekreftes av alle jeg har vært hjemme hos og tatt livsstilsfoto nyfødt -vi skaper verdifulle minner sammen.

Sort/hvitt bilde av en kvinne som sitter i en lenestol og holder babyen sin over skulderen. Hun stryker babyen på ryggen. Kvinnen har t-skjorte og briller på, håret er flettet. Babyen har bleieskjuler på.

September 5, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *