Verdien i livsstilsfoto

Bilder er ekstra viktig for meg som fotograf. Da jeg selv ble gravid, hadde jeg store planer om å fotografere babyen min nøye. Men da hun endelig kom til verden, ble alt snudd på hodet. Plutselig var det babyen som tok all oppmerksomheten, og fotografering ble satt til side. Det viktigste var å bli kjent med henne, å lære amming, og å ta seg av husarbeidet. Dagene fløy forbi mens vi var fanget i den magiske boblen med vår nyfødte baby. Etter hvert forsto jeg verdien i livsstilsfoto, som fanger de autentiske øyeblikkene uten behov for forberedelser.

Livsstilsfoto hjemme hos meg

En venninne, som også er fotograf, kom på besøk noen uker etter fødselen. Hun hadde med seg kamera, og vi fikk endelig tatt noen bilder av datteren min. Det var spesielt å dele øyeblikket med en annen fotograf da jeg var mer mamma enn fotograf akkurat da.

Jeg husker ikke mine egne bilder fra den dagen, men de som er lagret i hjertet mitt, er Yvonnes bilder. Det var først i ettertid, når jeg så bildene, at jeg forstod verdien av dem – verdien av livsstilsbilder tatt av både meg og min datter. De som ble tatt da jeg ammet mellom fotograferingen, koste med henne, bar henne.

Uten hårvask på nesten to uker hadde jeg ikke planlagt å bli fotografert selv. Mitt fokus var babyen min. Men Yvonne tok noen bilder under amming og kos, noe jeg er veldig glad for! Det var ikke en prioritet da, men nå er jeg takknemlig for disse bildene. Jeg ønsker å gi denne muligheten til andre mødre. Livsstilsfoto hjemme gir muligheten til å være med på bildene og se hvor fine de kan bli uten forberedelser.

Hva er verdien i livsstilsfoto?

Livsstilsfoto fanger øyeblikkene som er sanne og autentiske, uten å sette oppstilte scener eller arrangere situasjoner. Det er den følelsesmessige dybden og spontaniteten i disse øyeblikkene som gjør dem så verdifulle. Livsstilsfoto lar oss se skjønnheten i hverdagslige situasjoner og dokumenterer hverdagen.

I stedet for å posere for kameraet, handler livsstilsfoto om å være tilstede i øyeblikket og la hendelsene utfolde seg naturlig. Det er ikke nødvendig å være perfekt foran kameraet; det er de uventede smilene, de varme klemmene og de spontane øyeblikkene som virkelig fanger essensen av livet.

Gjennom livsstilsfoto kan vi bevare minner fra viktige hendelser og hverdagslige øyeblikk som ellers ville gått tapt i tidens strøm. Disse bildene gir oss muligheten til å se tilbake og gjenoppleve følelsene og stemningene som var til stede i øyeblikket.

En annen fordel med livsstilsfoto er at det skaper et autentisk portrett av familien din akkurat som den er. Det er ingen behov for å være overdrevet eller iscenesatt; det handler om å være komfortabel og avslappet foran kameraet, akkurat som du er i ditt daglige liv.

Livets milepæler fortjener å bli bevart

Livsstilsfoto er også en flott måte å dokumentere livets overganger og milepæler på. Enten det er å ønske et nytt familiemedlem velkommen, feire en milepæl eller bare nyte hverdagens magi, gir livsstilsfoto en tidløs registrering av disse spesielle øyeblikkene.

Ved å velge livsstilsfoto, får du ikke bare vakre bilder, men også en unik historie som forteller om din families reise og relasjoner. Disse bildene blir en skattet del av din families arv og kan deles og beundres i generasjoner fremover.

Når du vurderer å dokumentere din families liv gjennom bilder, husk verdien av livsstilsfoto. Det er ikke bare om å fange et øyeblikk i tid; det handler om å fange hjertet og sjelen til din families historie, og skape minner som vil vare livet ut.

Så fra en mamma til en annen: velg å få en fotograf på besøk i ditt hjem. Få dokumentert denne tiden og bli med på bildene du også. Både du og familien din vil sette stor pris på disse bildene i lang tid og se verdien i livsstilsfoto. Dette kan bekreftes av alle jeg har vært hjemme hos og tatt livsstilsfoto nyfødt -vi skaper verdifulle minner sammen.

Les mer om livsstilsfotografering jeg har gjort selv her.

Verdien i livsstilsfoto Sort/hvitt bilde av en kvinne som sitter i en lenestol og holder babyen sin over skulderen. Hun stryker babyen på ryggen. Kvinnen har t-skjorte og briller på, håret er flettet. Babyen har bleieskjuler på.

September 5, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *