Livsstilsfoto nyfødt hjemmefotografering i Bergen

Lurer du på hva som skjer, rent praktisk, på en livsstilsfoto nyfødt hjemmefotografering i Bergen? Her kommer en beskrivelse av fotografering av en nydelig gutt!

Etter å ha sett en annonse om livsstilsfotografering, tok mamma kontakt og uttrykte interesse for å ha en fotografering hjemme hos dem med deres nyfødte gutt. Vi hadde en hyggelig telefonsamtale der jeg delte mer om konseptet med livsstilsfotografering og hvor verdifulle slike bilder kan være. I tillegg fikk jeg høre litt om familien og deres opplevelser med den nyfødte i huset. Vi ble enige om å avtale fotograferingen på babyens 2-ukersdag, da var pappa fortsatt hjemme og kunne være med på bilder han også.

Da jeg ringte på døren denne fredags morgenen klokken ti, ble jeg møtt av en hyggelig mor. Hun lurte på om jeg var redd hunder. Jeg er så imponert over hundeeiere! Nesten alle spør om det, og det er så hensynsfullt! Jeg er ikke redd hunder, jeg elsker alle dyr. Men jeg ville vært dårlig på å oppdra en hund selv, da jeg antagelig bare ville kost med dem hele tiden. Hunden ble sluppet inn i gangen for å hilse på. Når han var fornøyd, gikk vi inn i stuen. Der hilste vi på far og babygutten som nettopp hadde fått pupp. Han var fornøyd med livet.

Forberedelser til livsstilsfoto?

Alle jeg fotograferer får en guide til hvordan forberede seg til livsstilsfoto og vi snakket litt om det på telefonen også. Men det er alltids greit å få ting skriftlig i tillegg! Så de hadde bare bleie på gutten da jeg kom for å unngå typiske klesmerker/streker på kroppen etter sokker etc. Jeg hadde med noen bleieskjulere og mor valgte én og den brukte vi under hele fotograferingen. Det er valgfritt hva man har på babyen under fotografering.

Foreldrene hadde gjort både soverommet og stuen klar for fotografering. Etter å ha sett begge rommene, bestemte vi oss for å holde oss til stuen på grunn av det fantastiske lyset. Siden babyen var så rolig og fornøyd, begynte vi med å ta bilder av ham på et pledd. Jeg hadde med et nøytralt pledd, men vi endte opp med å bruke det de hadde da det passet med fargene i stuen. Vi la pleddet på gulvet foran det store stuevinduet. Babyen ble lagt ned og jeg begynte å knipse bilder mens jeg pratet med foreldrene. Vi hadde latt hunden være på soverommet for å unngå at han skulle forstyrre under fotograferingen.

Livsstilsfoto nyfødt hjemmefotografering i Bergen
Bilde av en nyfødt gutt på et grått pledd.

Fokus på nærhet


Mamma ble bedt om å legge seg ned ved siden av gutten sin og prate litt med ham og være nær. Jeg forsikret henne om at dette bare skulle gjøres hvis hun følte seg komfortabel med det. Ingen skal føle seg ubekvemme under fotograferingen. Mitt fokus på livsstilsfoto er forholdet mellom familiemedlemmene, jeg ønsker å vise nærheten, kjærligheten og båndet de har til hverandre.

Bilde av en nyfødt baby som ligger på et grått pledd, mor lener seg over ham og ser på ham. Livsstilsfoto nyfødt hjemmefotografering i Bergen

Etter en stund på teppet tok vi en ammepause. Jeg hadde allerede diskutert muligheten for å inkludere amming i fotograferingen under telefonsamtalen før avtalen. Da forklarte jeg hvorfor det kunne være verdifullt å fange disse ømme øyeblikkene. Jeg ønsket at hun skulle få tid til å tenke over det nærmere før jeg kom for å fotografere. Jeg understreket at amming ikke er hovedfokuset på livsstilsfoto nyfødt. Det er en verdifull del av opplevelsen. Det var viktig for meg at hun følte seg komfortabel med situasjonen og at valget var helt frivillig.

Silhuettbilde av ammende kvinne mot grønn skog. Alver, Vestland.

Pappa blir fotografert

Mens mamma gikk en tur på badet lånte jeg pappa og babyen for å knipse noen bilder av bare de sammen. Praktisk når babyen skulle rapes etter amming 🙂 Pappaen fortalte han ikke var utpreget glad i å bli fotografert. Han visste han ville sette stor pris på bildene i etterkant samt han gjerne ville gjøre samboeren glad. Pappa stilte villig opp på alt jeg ba han om, herlig innstilling!

Far holder babyen sin og kysser ham på hodet. livsstilsfotograf

Etter noen fine bilder av far og sønn la vi babyen ned et nytt pledd på sjeselongdelen av sofaen. Der tok jeg detaljbilder av babyens føtter mens foreldrene holdt rundt ham. Vi fikk noen koselige bilder her også.

Familiebilder til slutt

Da alle detaljbilder var tatt fortsatte vi med familiebilder i sofaen der hunden også fikk være med. Til slutt tok vi bilder av babyen i det fine hentesettet. Vi inkluderte også den deilige strikkede soveposen. Den hadde en grandtante til babyen strikket. For en nydelig, nybakt familie!

Familiefoto nyfødt Bergen

Les mer om verdien av livsstilsfoto her.

March 13, 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *