Livsstilsfoto handler om å fange autentiske og naturlige øyeblikk i hverdagen med fokus på å formidle personlighet, relasjoner og miljø på en uformell og ekte måte gjennom bilder. Jeg spesialiserer meg i fotografering av familier, nyfødte, barn og par i deres naturlige omgivelser og daglige rutiner. 

Livsstilsfoto

Tiden flyr, og før du vet ordet av det er babyen i småbarnsfasen -de vokser i en fei! 
Hver dag er en ny milepæl, og du tenker kanskje "hvor ble tiden av?"
Det er på tide å gripe tak og la de små øyeblikkene formes til minner som varer.​

Sammen kan vi fryse magiske øyeblikk i tid slik at du kan se tilbake på dagene med smil, latter og oppdagelser. La meg hjelpe deg med å skape minner som ikke bare blir lagret på harddisken din, men som også vil pryde veggene og minne deg om den fantastiske reisen dere har sammen.

Livsstilsfotografering er som en liten tidskapsel fanget i ditt eget hjem, hvor øyeblikkene er ekte. La oss sammen fange de genuine smilene, kos med familien og alt som gjør denne tiden så spesiell. Fotograferingen tar vanligvis rundt 2 timer, tilpasset etter deres behov og med pauser for alle som skulle trenge det. 

Livsstilsfoto nyfødt

De er bare små et øyeblikk

se galleri

Trer du tilbake i tid når du ser på de gamle barndomsbildene dine?

Jeg vedder på at du, som meg, ikke bare ser på personene på bildet men også de små detaljene i bakgrunnen – en hjertevarmende frokost på kjøkkenet, det mønstrete tapetet som engang var ditt barndomshjem. Bilder har en utrolig kraft til å vekke minner til live, og de er like stemningsskapende som duften av nybakte julekaker.

Familiefotografering handler om mer enn bare bilder. Jeg ønsker å fange øyeblikkene som definerer din unike familiehistorie – i deres mest naturlige og trygge omgivelser: ditt eget hjem.

Med litt veiledning vil familien din leke, samhandle, le og skape minner som varer en livstid. Jeg er her for å fange øyeblikkene slik de er akkurat nå, slik at du kan se tilbake på dem i generasjoner som kommer.

Familiefotograferingssesjoner varer i 2 timer, skaper en trygg atmosfære og gir deg frihet til å være dere selv, enten det er inne eller ute. Sammen vil vi fange den ekte essensen av din familie – et unikt kapittel i deres historie.

Livsstilsfoto familie

Det vakre i det hverdagslige

se galleri

Fotograferingen koster 1250 kr og inkluderer:

Forberedelsesinformasjon
Reservering i kalenderen 
Livsstilsfotografering av kjernefamilien i 1-2 timer i ditt hjem
Forhåndsvisning slideshow med alle redigerte bilder (40-80 bilder)

For å sikre din fotografering kreves dette reservasjonsgebyret på 1250 kr ved bestilling.
1-3 uker etter fotograferingen får du en link til et spesiallaget slideshow med nøye utvalgte redigerte bilder fra fotograferingen. Slideshowet er tilgjengelig i 24 timer fra første åpning, og du kan utforske bildene og velge den produktpakken som passer best for deg.

Når du har valgt og betalt for din ønskede pakke, vil du få tilgang til ditt eget nettbaserte galleri med alle bildene fra slideshowet. Vær oppmerksom på at minimumsbestillingen i handlekurven er 4500 kr, som tilsvarer den minste produktpakken jeg tilbyr.

Bildene i galleriet vil være vannmerket av opphavsrettshensyn. Vannmerket fjernes automatisk fra bildene du kjøper.

Pakker og priser

se et fullt galleri

Fotoalbum i 20x20 cm med inntil 40 bilder

Hele galleriet som digitale filer*

Fotoalbum i 20x20 cm med inntil 20 bilder

De samme 20 bildene som digitale filer*


5 digitale filer*

basic

standard

premium

produktpakker

4500 kr 


12 000 kr 


8500 kr 


*digitale filer er best egnet til digitalt bruk og kan printes opp til a4 størrelse

Produktene under kommer i tillegg til fotografering, og du vil spare ved å velge en produktpakke. Standard- og premium pakken har en rabattkode som tilsvarer produktprisen på det inkluderte produktet, og denne kan brukes på dine kjøp i nettbutikken.
I tillegg får du digitale filer til en gunstigere pris med hver pakke.

Livsstilsfoto spørsmål

Hva er forskjellen mellom livsstilsfotografering og tradisjonell nyfødtfotografering?

Forskjellen mellom livsstilsfotografering og tradisjonell nyfødtfotografering ligger i tilnærmingen, stilen og resultatene som oppnås under fotoshooten. 

Livsstilsfotografering er naturlige situasjoner og øyeblikk i familiens hjemlige omgivelser der man fanger familiens dynamikk og relasjoner på en avslappet og uformell måte. Her fotograferer man babyen med naturlig posering og involverer ofte foreldre i bildene. 
Tradisjonell nyfødtfotografering er bilder av babyen alene i studio med rekvisitter og spesifikke poseringer der fokus er på babyens individuelle trekk og detaljer og stilen er mer kunstnerisk og har en kontrollert stil. 

Begge stilene har sin egen sjarm og appell og valget avhenger ofte av hva slags type bilder og stemning familien ønsker å ha som minner fra denne spesielle tiden.

Hvilke fordeler er det med å få en livsstilsfotograf på besøk? 

Du slipper å forlate hjemmet ditt (det kan være litt styrete den første tiden, det vet jeg!)
-Hjemmet ditt er den perfekte bakgrunnen å fotografere deg og familien din
-Du får selv være med på bilder uten å ta familie-selfie
-Du får bilder av alle i husholdningen som ønsker være med på foto, også de firbeinte 
-Større barn er (som voksne) gjerne mer komfortabel i eget hjem og slapper lettere av hjemme. Da kan storebror få leke litt i fred mens vi fotograferer noe annet. 
-Du får både de hverdagslige bildene, fine bilder av babyen OG bildet du ønsker sende til slekt og venner, du vet det "her er den fine familien vår, hurra!" (for jeg pleier å ta ihvertfall ett "alle smil og se på fotografen nå" bilde, sånt bilde som besteforeldre har lyst å se!)
 
... og du trenger ikke rydde hele boligen for å få meg på besøk :)

Ønsker du bilder der babyen din sover er det best i uke 2, når babyen er mellom 7-14 dager gammel. De første ukene sover de ganske mye og er lettere å roe ned, samt partneren din kanskje fortsatt er hjemme etter fødselen og kan være med på bilder. Når de er nyfødt sover de mer og når de vokser blir de stadig mer nyskjerrig på verden rundt seg. Det er også lettere å ta detaljbilder av en nyfødt baby -de ligger mer i ro :)
Det går fint an å ta livsstilsfoto av eldre babyer også, da får vi en mer våken baby på bildene. De er aldri for store til å bli fotografert og du og barnet ditt vil garantert sette stor pris på resultatet i årene som kommer. 

Babyens sikkerhet er første prioritet for meg. En trygg baby er en fornøyd baby, og jeg vil aldri utsette babyen for noe hen vil oppleve som ukomfortabelt. Fotograferingen er babystyrt, det vil si at vi tilpasser oss babyens behov; skulle det være hen trenger mer mat, kos, bleiebytte eller en liten lur.  

Hjemmet mitt er for mørkt for livsstilsfoto

Jeg har ennå ikke vært i et hjem jeg ikke kan fotografere i. Vi bruker bare naturlig lys når vi tar livsstilsfoto og fotograferer i 2-3 rom -som stue, kjøkken og et soverom. Når jeg kommer tar jeg en sightseeing runde der jeg leter etter godt lys, og sammen finner vi ut hvor vi kan fotografere. Livsstilsfoto kan også tas utendørs, her må vi bare planlegge og avtale på forhånd. Er det livsstilsfoto nyfødt blir det nok inne med hensyn til den nyfødte. 

Hva om hjemmet mitt er rotete?

Alle hjem er rotete om det bor barn der. Ihvertfall til hverdags. Jeg sender en forberedelsesguide ved bestilling der det blant annet står ryddetips og du behøver ikke rydde hele boligen da vi vanligvis fotograferer i 2-3 rom (stue, kjøkken, soverom). Vi snakker om dette på forhånd og planlegger hvordan vi skal legge det opp. Jeg har tatt et fullt galleri bare ét rom, det går helt fint. 

Forteller du oss hva vi skal gjøre under foto?

Jeg kan komme med forslag men sjeldent "legg hånden fem centimeter opp". Det er mer "kan du snu deg litt mer mot lyset, ja den veien ja! Supert! Åh så fint!" :) Livsstilfoto er en blanding av dokumentar fotografering og posering dere gjør ofte en aktivitet eller handling der jeg følger dere på naturlig vis. 

Ha på dere noe behagelig. Se gjerne hjemmet ditt an og se hvilke farger du har på vegger/møbler etc og velg en fargepalett som passer inn. Noe som pleier fungere bra er at én person (vanligvis mor eller den voksne som er mest opptatt av antrekk) velger sine plagg først og tar så med disse rundt i de andres klesskap og finner tøy som passer. Slik får man en fin koordinering av farger og mønster. Alle må ikke gå i blå jeans og hvit t-skjorte. Velg gjerne samme fargetoner, for eksempel pastellfarger, jordfarger etc og ikke bland disse. Ta også hensyn til årstid om vi tar utebilder; pastellfarger passer bra til vår/sommer og jordfarger passer bra til høst/vinter. 
Du vil også få tilsendt en guide til livsstilsfoto der blant annet antrekk er nevnt. 

Hva skal vi ha på oss?

Når bør man ta livsstilsfoto nyfødt?

Hvordan sikrer du babyens komfort og sikkerhet under fotograferingen?

Jeg har barn med spesielle behov, hvordan kan vi tilrettelegge for hen?

Kan jeg se andre bilder du har tatt?

Å fotografere et neurodivergent barn kan by på unike utfordringer og muligheter. For eksempel, i en livsstilsfotografering av nyfødte der et eldre søsken har spesielle behov, kan det være avgjørende å fotografere i hjemmet der barnet føler seg mest komfortabelt og trygt. Dette skaper et kjent og beroligende miljø for barnet, og kan bidra til å redusere stress og angst under fotograferingen. Jeg har et eget blogginnlegg om dette. 

Jeg er tilgjengelig alle hverdager mellom 09-15. Livsstilsfotograferinger er ofte klokken mellom klokken 10-12, dette prater vi om på telefon og avtaler hvordan det passer dere. Fotograferingen tar inntil to timer så fotografering kan senest starte klokken 13. 

Når på dagen fotograferer du?