Studiofoto med barn

Som både en erfaren fotograf og en mamma til to energiske barnehagejenter vet jeg at det å ta barna med til studiofotograf kan virke som en utfordrende oppgave. Men det trenger faktisk ikke å være det! La meg dele noen praktiske tips for å gjøre studiofoto med barn så enkel og gøy som mulig.

Bilde av en grønn plen med lekeplass i bakgrunnen. Man ser Lyderhorn fjellet i bakgrunnen, og et lekestativ i forgrunnen. Noen hus omringer lekeplassen.

1. Planlegg studiofoto med barn som en pro:

  • Dra rett til lekeplassen: Planlegg en fotograferingstime som er i nærheten av en lekeplass. Sjekk gjerne google maps og se om det er noen steder dere kan dra til etter fotograferingen som er innen gåavstand for små barneføtter. Dette gjør at du kan gjøre fotograferingen til en aktivitet og barna vil glede seg til å leke etterpå.
  • Passende klær: Tenk på hva barna skal ha på seg både for fotograferingen og lekeplassen. Klær som er komfortable og som lar dem bevege seg fritt, er ideelle.
  • Mat og drikke: Ta med en matpakke og drikke for barna. De kan bli sultne eller tørste etter fotograferingen, og det kan hjelpe å ha noe tilgjengelig. Ta gjerne med en vannflaske og “belønning” snacks til ungene som kan gis i pauser under foto.

2. Gjør fotograferingen til en aktivitet:

  • La det være en lek: Fotografering i studio trenger ikke å være stivt. La barna utforske omgivelsene, leke med rekvisitter og være seg selv. Fotografen bruker gjerne noen minutter på å prate med barna før de plasseres foran kamera.
  • Leker og favorittting: Ta med barnas favorittleker eller kosebamser til studioet. Dette kan hjelpe dem å føle seg mer komfortable og avslappet. Tenk fargekoordinering av antrekk og leker.
  • Latter og glede: Vær tålmodig og vent på de spontane øyeblikkene. Noen av de beste bildene kommer når barna ler og har det gøy. La fotografen tøyse med barna, du kan slappe av i sofaen og se dem ha det gøy. Eller kanskje du også skal være med på et bilde?

3. Etter fotograferingen:

  • Lekeplass moro: Når fotograferingen er ferdig, dra rett til lekeplassen/skogen/stranden (det du har googlet deg frem til at er i gåavstand og passelig for barna). Dette gir barna noe å se frem til og gjør hele opplevelsen mer minneverdig.
  • Drikke og snacks: Sørg for at du har nok drikke og snacks tilgjengelig for barna etter fotograferingen. De kan bli sultne og tørste etter all leken.
  • Tilbring tid sammen: Nyt øyeblikket med barna dine. La dem leke, løpe og ha det gøy. Det er disse øyeblikkene som gir verdifulle minner. Alt i alt trenger ikke dette ta mer en halvannen time fra dere er i studio til dere er ferdig på lekeplassen -og ungene har fått kvalitetstid med deg som forelder. Vinn-vinn!

Husk, det er viktig at barna føler seg komfortable og avslappet under hele prosessen. Studiofotografi kan være en kjekk opplevelse for både foreldre og barn, spesielt når det blir en morsom aktivitet i stedet for bare en fotosession. Så kom deg ut der, fang noen fantastiske øyeblikk, og nyt tiden med dine små.

Sånn FYI er det en lekeplass rett i nærheten av Studio Landmark og Knappenfjellet med skog og turstier er fem minutters gange oppover i byggefeltet 😉

Lekeplass i Bjørgegrend, Fyllingsdalen.
Bilde av en grønn plen med lekeplass i bakgrunnen. Man ser Lyderhorn fjellet i bakgrunnen, og et lekestativ i forgrunnen. Noen hus omringer lekeplassen.

October 6, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *