Livsstilsfoto eller studiofoto?

For nybakte foreldre kan det være spennende å utforske forskjellige alternativer når det gjelder å få tatt bilder av sitt nyfødte barn. Men hva skal du velge, livsstilsfoto eller studiofoto?

Mens noen foreldre foretrekker den klassiske settingen til et fotostudio, der babyen poseres på en rekke rekvisitter og bakgrunner, velger andre å ta en mer avslappet tilnærming ved å ha en livsstilsfotografering hjemme.

Livsstilsfoto nyfødt hjemmefotografering i Bergen tilbyr en unik mulighet til å fange intime og naturlige øyeblikk i familiens eget hjem.

Jeg spesialiserer seg på en naturlig stil med fokus på å fange autentiske øyeblikk av samspill og kjærlighet mellom barnet og foreldrene – uten bruk av overdrevne rekvisitter eller iscenesettelse.

Sammenlignet med studiofoto, som ofte har en mer regissert og iscenesatt tilnærming, gir livsstilsfoto et mer avslappet og autentisk resultat. Bildene fanger øyeblikkene slik de faktisk skjer, og gir et tidløst minne om den spesielle tiden rett etter fødselen.

Etter jeg selv fikk barn har jeg spesialisert meg på livsstilsfoto nyfødt hjemmefotografering med en naturlig stil. Det er et populært valg blant foreldre som ønsker å bevare minnene om de første ukene med sitt nyfødte barn.


Så hva er forskjellen på livsstilsfoto eller studiofoto? Her kommer en liten oppsummering:

Livsstilsfoto nyfødt hjemmefotografering:

nyfødt gutt ser mot kamera -livsstilsfoto Bergen -velger du livsstilsfoto eller studiofoto?

Jeg tar bildene i hjemmemiljøet, vanligvis i familiens stue, soverom eller babyens eget rom. Her legges det vekt på å skape en avslappet atmosfære der babyen kan være komfortabel og trygg. Jeg fokuserer på å fange øyeblikk av naturlig interaksjon og intimitet mellom babyen, foreldrene og eventuelle søsken. Bildene har en mer uformell og naturlig stil, med mindre regisserte poseringer og mer spontane øyeblikksbilder. Man kan inkludere personlige elementer fra familiens hjem i bildene, som strikketepper eller klesplagg gitt i gave til babyen.

Studiofoto:

Mor og baby fotografert i studio Landmark, Fyllingsdalen. Studiofoto nyfødt. livsstilsfoto eller studiofoto

I studioet mitt i Fyllingsdalen fotograferer jeg med profesjonelt lysvegg, en stor pute/babyfoto saccosekk med haugevis av pledd og en nøytral bakgrunn. Jeg har mer kontroll over lys og setting, noe som kan resultere i mer kunstnerisk kontrollerte bilder. Jeg fokuserer på å følge babyens rytme og skape en avslappet atmosfære, med minimal regissert posering. Vanligvis inkluderes færre elementer fra familiens personlige liv eller hjemmet i bildene, med fokus på babyens individuelle trekk og ansiktsuttrykk.

Nyfødt eller baby?

Fotografering av nyfødte innen de to første ukene etter fødselen er generelt anbefalt av fotografer om man ønsker “ordentlige” nyfødtbilder. Disse babyene er vanligvis mer søvnige og kan tilpasses forskjellige poseringer på grunn av deres dype søvn og økte fleksibilitet. De er også mindre følsomme for berøring, noe som gjør det mulig å flytte dem forsiktig under fotoshooten.

På den annen side kan fotografering av nyfødte barn etter de første to ukene by på andre spennende muligheter. Disse babyene begynner å bli mer bevisste på omgivelsene og mindre fleksible i poseringer. De kan også være mer mottakelige for berøring og bevegelse, noe som krever en mer tålmodig tilnærming fra fotografens side. De er mer våkne og observante – og har kanskje mer tydelige preferanser og reaksjoner på hva som skjer rundt dem.

Generelt sett kan fotografering av nyfødte barn innen de første to ukene gi mer avslappede og allsidige bilder, mens eldre nyfødte krever mer tålmodighet og tilpasning for å oppnå lignende resultater.

Uansett alder er det imidlertid viktig å tilpasse seg barnets individuelle behov og komfort under fotograferingen for å skape vakre og minneverdige bilder. Jeg fotograferer babyer i alle utviklingsstadier, men for klassiske babybilder med sovende/lukkede øyne, bør fotograferingen skje innen de to første ukene.

Jeg håper dette har gitt litt mer innsikt i om du skal velge livsstilsfoto eller studiofoto til din nyfødte baby!

Ønsker du lese mer om livsstilsfoto kan du gjøre det her.

nyfødt gutt ser mot kamera -livsstilsfoto Bergen

March 11, 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *