Julefotografering med familie

Hei, alle sammen!

Det er under 100 dager igjen til jul selv om det kanskje er litt rart å skrive om julefotografering med familie nå i oktober er det fortsatt relevant! Det er den perfekte tiden på året for å fange spesielle øyeblikk med familien din. Uansett om du er ute etter å fylle julekortene dine med hjertevarme bilder eller bare ønsker å forevige de gode øyeblikkene, har jeg noen praktiske tips som kan hjelpe deg med å få flotte julebilder uten stress. Noen av tipsene har du kanskje lest før i tidligere innlegg om tips hvordan man tar familiefoto ute eller hvordan ta gode bilder av barna, men pyttsann -her er det julefotografering i fokus!

Tips til å ta gode julebilder/julekort bilder:

1. Velg riktig tidspunkt:

Lys er nøkkelen til gode bilder, så prøv å fotografere på tidspunkter med naturlig lys. Morgen- og ettermiddagssolen gir mykt og varmt lys som gir flatterende resultater. Unngå direkte sollys midt på dagen for å unngå harde skygger. Er det små barn involvert er faktisk morgenen (etter det har blitt lyst nok) kanskje den beste tiden da barna ikke har rukket å bli sliten og “fisesur” ennå (jentungen på snart fire har nettopp lært seg et nytt uttrykk fra en barnebok og går nå rundt og er “fisesur” og dermed furter litt ekstra. Ah, foreldrelivet.).

2. Hvor vil du ta bildene?

Velg en passende bakgrunn for bildene dine. Det kan være i stuen, foran juletreet, eller til og med ute i snøen. Hvis du velger å fotografere innendørs, sørg for at rommet er godt opplyst. Sjekk at du ikke blander fargetemperatur (altså dagslys vs. taklys -det har to forskjellige fargetemperaturer og å kombinere dem kan være vanskelig).

3. Planlegg antrekk

Oppfordre familien til å kle seg komfortabelt og i klær som passer årstiden og din personlige stil. Matchende antrekk kan være sjarmerende, men det viktigste er at alle føler seg bra. Husk at sokker/sko er en del av antrekket 😉

4. Legg til små detaljer

Juledekorasjoner som glitter, stearinlys, eller til og med julestrømper kan legge til en ekstra festlig stemning i bildene dine.

5. Vær naturlig

Nyt familiens tid sammen og la kameraet fange deres naturlige glede. La barna leke i snøen, eller se på når de forbereder julepynt. De mest betydningsfulle bildene er ofte de som fanger ekte øyeblikk av glede og samvær, perfekte for å dele med familie og venner på deres julekort. Jeg er ekspert i å stresse over å ta bilder av egne barn og har lært at det stresset overføres rett til ungene som brånekter å samarbeide. Lek med dem først -ikke skynd deg med dette.

6. Prøv noe nytt

Fang øyeblikk i bevegelse og la bildene dine gjenspeile liv og glede. Prøv å ta noen bilder når barna leker, smiler og koser seg sammen, eller mens dere gjør juleforberedelser som baking eller pynting.

7. Vær tålmodig

Noen ganger kan det ta litt tid å få alle til å smile samtidig eller for å få de små til å sitte stille. Ta deg tid og ikke stress – de mest spontane øyeblikkene gir ofte de beste bildene.

Husk at det viktigste med julefotografering med familie er å ha det gøy og skape minner sammen med familien din. Bilder er flotte måter å se tilbake på disse spesielle øyeblikkene i årene som kommer.

God julefotografering, og jeg håper du får noen fantastiske bilder som vil varme hjertene deres i lang tid!

Studiofoto av familie på fire som poserer for julefotografering. Alle sitter på gulvet, far holder tett rundt mor og klemmer henne og eldste datter som sitter på fars fang. Lillesøster sitter på mors fang og ser på storesøster.

Har du barn med spesielle behov? Les her for tips til hvordan man kan tilrettelegge fotografering med barn med spesielle behov.

Studiofoto av familie på fire som poserer for julefotografering. Alle sitter på gulvet, far holder tett rundt mor og klemmer henne og eldste datter som sitter på fars fang. Lillesøster sitter på mors fang og ser på storesøster.

October 17, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *