Selvtillit foran kamera:

Tips for selvtillit og strålende bilder

Heisann! Har du noen gang følt deg litt usikker når noen trekker frem kameraet? (Mest sannsynligvis mobilkamera?) Du er ikke alene! Les videre så får du tips til hvordan du får bedre selvtillit foran kamera.

Mange av oss -uansett alder, kan føle seg litt ukomfortable når vi står foran kamera. Selv jeg blir automatisk litt ukomfortabel når jeg plutselig skal være foran kamera -særlig hvis det er en profesjonell fotograf som skal knipse meg. For jeg -og sikkert mange andre, tenker sikkert at man gjør det så utrolig mye dårligere foran kamera enn mange andre fotografen har fotografert. Og det er jo litt morsomt at jeg som profesjonell fotograf tenker dette for det er jo absolutt ikke sant.

Her er en hemmelighet fra en (ukomfortabel foran kamera) fotograf til en annen ukomfortabel foran kamera person: Du kan få fine bilder av deg selv der du både ser bra ut og faktisk ser ut som deg selv!

1. Selvtillit er nøkkelen

Før vi dykker inn i praktiske tips la oss minne oss selv på at ekte skjønnhet kommer fra innsiden. Det første trinnet for å se bra ut på kamera er å tro på deg selv. Når du føler deg trygg og komfortabel, kommer det til å skinne gjennom på bildene dine. Det vises ofte i kroppspråket ditt om du ikke synes dette er helt topp. Forhåpentligvis er fotografen flink på å gi deg positive tilbakemeldinger underveis i fotograferingen men forsøk å tenk at “disse blir dødsbra!”.

2. Kjenner du ditt beste smil?

Alle har sitt unike smil, og du bør omfavne ditt eget. Prøv å eksperimentere foran et speil for å finne ut hvilket smil som får deg til å føle deg finest. Kanskje et litt bredere smil, eller kanskje et mer sjenert smil er din greie. Når du finner det, vil du føle deg mer naturlig og avslappet foran kameraet. Når du ser på deg selv i speilet blir du også mer vant til å se bilder av deg selv -og du vil føle du har selvtillit foran kamera.

3. Posering er nøkkelen

Posering handler ikke om å være unaturlig; det handler om å vise din beste side. En enkel måte å se flott ut på kamera er å vri kroppen litt sidelengs i forhold til kameraet. Dette kan bidra til å skape en illusjon av slankhet. Prøv å slappe av skuldrene og la armene falle naturlig. Dette gir et mykere og mer avslappet uttrykk. Når jeg fotograferer pappaer i 40+ alder (som gjerne har litt mage) poserer jeg dem heller rett fram mot kamera slik at man får mindre fokus på magen som stikker ut. Realiteten er at svært få av oss ser ut som supermodeller og vi har gjerne sider av oss vi ikke er så begeistret for (selv om man burde feire kroppen og alt den gjør for oss!) -nevn det for fotografen, som vil ha full forståelse og kan ha det i bakhodet når hen gir tips til posering.

4. Stil og selvtillit

Klær spiller en stor rolle i hvordan vi føler oss foran kamera. Velg plagg som du føler deg komfortabel og selvsikker i. Hvis du føler deg bra i det vil det vise seg på bildene. Prøv å unngå klær med store mønstre da dette kan distrahere fra ansiktet ditt. Om det er flere som er med på bildene og om det er krav til hva slags farger/type klær du skal gå med, velg noe som du fortsatt vil føle deg bra i og som passer til beskrivelsen av klesnormen.

5. Lys og kameravinkel

Kameravinkel og belysning er viktige faktorer for flotte bilder. Naturlig lys er alltid best, så prøv å posere nær et vindu når du kan om det fotograferes innendørs (om det er dagslys ute da!). Og skru av taklyset om du bruker vinduslys, for blandet fargetemperatur tar seg aldri bra ut på kamera.

Når det gjelder kameravinkelen kan et lite triks være å heve kameraet litt over øyehøyde. Dette gir ofte et mer smigrende resultat.

6. Øv deg på å være avslappet

Mellom hvert bilde, ta noen sekunder til å slappe av. Lukk øynene, ta et dypt pust, og slapp av musklene. Dette kan hjelpe deg med å føle deg mer komfortabel og naturlig foran kamera. Øv på å vise selvtillit foran kamera – husk at det handler mer om posering og hvordan du føler deg. Når du føler deg trygg og vel, vil du stråle på bildene dine. Så smil, vær deg selv, og prøv å nyte stunden foran kameraet. Du er fantastisk akkurat som du er!

Selvtillitt foran kamera. Kvinne med langt hår i "hair bun" smiler mot kamera. Portrettfoto fra skuldrene og opp, sort bakgrunn.
Kvinne med langt hår i "hair bun" smiler mot kamera. Portrettfoto fra skuldrene og opp, sort bakgrunn.

October 15, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *