Ny baby i familien

Hvordan ta vare på eldre søsken når det kommer en baby i familien

Feire familien: Velkommen til livet med en ny baby

Å få en ny baby i familien er en utrolig spennende tid men det kan også være en utfordrende overgang, spesielt når du allerede har barn. Mange vordende foreldre lurer på hvordan de ta vare på eldre søsken når det kommer en baby i familien. Her er noen praktiske tips og råd for å gjøre denne overgangen så sømløs og givende som mulig.

1. Forbered de eldre søsknene på en ny baby i familien

Hvis du allerede har barn i familien, er det viktig å forberede dem på den kommende tilleggspakken. Snakk med dem om det nye familiemedlemmet, og inkluder dem i forberedelsene så mye som mulig. Dette kan inkludere å la dem hjelpe med å velge babyens klær eller dekorere babyens rom.

2. Oppretthold rutiner

Å opprettholde rutiner er nøkkelen til å skape trygghet og stabilitet for både eldre søsken og den nye babyen. Selv om begynnelsen kan være kaotisk, er det viktig å opprettholde rutiner for måltider, søvn og lek. Prioriter alenetid med hvert barn, selv fem minutter kan være verdifullt. Del på ansvaret; en kan ta seg av babyen, den andre kan være med de eldre. Ofte tar far seg av de eldre barna logistisk sett.

3. Planlegg støtte

Å ha støtte fra familie og venner kan være uvurderlig når du har en ny baby i huset. Ikke nøl med å be om hjelp eller akseptere tilbud om assistanse. Noen ganger kan det være så enkelt som å la noen ta seg av eldre søsken mens du tar deg tid til å pleie den nye babyen. Gi litt alenetid til storesøster/storebror og la de føle seg som midtpunktet de også. Om mormor kommer på besøk og tar med storesøster ut i hagen for å leke en liten time vil jo storesøster få all fokus fra mormor og det er gull verdt.

4. Ta vare på deg selv

Det er viktig å ikke glemme å ta vare på deg selv i denne hektiske tiden. Å være forelder til flere barn kan være krevende, husk å prioritere egenomsorg og sørg for å få nok hvile. Med lite søvn blir jeg lettere sint på storesøster hvis hun ikke oppfører seg, basert på egen erfaring.

5. Feire familien

Til tross for utfordringene kan ankomsten av en ny baby også være en flott anledning til å feire familien din. Ta bilder, lag minner og nyt den nye hverdagen.

Overgangen til å få en ny baby kan være utfordrende, men med riktig forberedelse og støtte kan den være en utrolig givende opplevelse. Nyt tiden med din voksende familie og alle de fantastiske øyeblikkene som kommer med den.

ny baby i familien - gravid mor klemmer en liten jente.
Portrett av en gravid kvinne som holder sitt første barn i en klem. Ettåringen (barnet) er løftet og holdt over gravidmagen. Ettåringen og mor klemmer hverandre. Hvit bakgrunn. Mor i stripete burgunder genser og dongeribukse, barn i dongeribukse, rosa sokker og rosa mønstret genser.

October 21, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *