Babyutstyr man trenger

Som småbarnsmor ser jeg tilbake på den spennende tiden før fødselen da jeg gledet meg så mye og prøvde å forberede meg best mulig til hva jeg egentlig trengte av utstyr for å ønske den lille velkommen til verden. Det er mye jeg skulle ønske jeg kunne fortelle 2019-Linn og en av de tingene er definitivt hvilke babyprodukter og utstyr jeg virkelig ville ha hatt nytte av. Så, her er noen av mine beste anbefalinger til deg om hva slags babyutstyr man trenger, fremtidige mamma.

1. Babybilstol:

Uansett hva du velger er en babybilstol med base et fornuftig valg. Det har vært veldig greit å kunne løfte ut hele stolen og ta med babyen ved barnehagelevering av storesøster, i butikken når lillesøster sover i stolen etc. Jeg vet det finnes bilstoler med spedbarnsinnlegg som varer fra 0-7 år nå men for min del var det veldig greit å kunne ta med bilstolen ut av bilen og inn i huset.

Og bilstolpose var virkelig et kupp på finn.no -supert å bruke på vinterhalvåret når lillesøster kunne ligge i pysjen i bilstolposen og være god og varm under barnehagelevering om morgenen.

2. Vogn:

Ja, de aller fleste trenger en vogn om ikke babybilstol (om du ikke har bil er kanskje ikke behovet for bilstol like stort.) Vi kjøpte uppababy vista som kom med liggedel og sittedel, praktisk sett bytter man til sittedel når babyen klarer rulle rundt/løfte seg litt opp og man innser det begynner å bli litt skummelt at babyen ikke har sele på seg i vognen og potensielt sett kan falle ut av vognen på egenhånd. Vår vogn hadde også mulighet for søskensete i høyden, dvs at vognen ikke ble noe bredere.

3. Babyklær i ull:

Babyklær i myk ull er supert både sommer og vinter. Generelt sett brukte du flere bodyer enn bukser/strømpebukser da det ofte var bodyen som ble mest skitten av bæsjebleier eller når babyen begynte med fast føde; matflekker.

4. Stellebord:

Et stellebord med god oppbevaringsplass vil gjøre stellrutinene til en lek. Har du ikke plass på badet fungerer en stellematte på gulvet like bra, ha et lite håndkle over stellematten så slipper du vaske trekket så ofte.

5. Babyvugge/seng i stuen:

Det var veldig greit å ha et sted å legge fra seg babyen i stuen, som ikke var på gulvet.

6. Babybadekar:

Bading vil bli mye enklere og hyggeligere med et ergonomisk babybadekar. Vi bruker fremdeles stokke badekaret vårt som kan brettes, og har vel babydelen liggende i en skuff på badet.

7. Ammepute:

Hvis du velger å amme, kommer du til å elske komforten som en god ammepute gir. Men en vanlig pute funker også veldig bra altså! Få litt støtte under armen så du slipper å slite ut skuldrene dine.

8. Bæresele:

Utforsk verden sammen med babyen din ved hjelp av en komfortabel bæresele. Den passet ikke før babyen var rundt fire måneder (før det var det bæretube som gjaldt!) men den har vært veldig mye brukt til begge jentene mine. Velg noe du tror du kommer til å bruke -jeg er opptatt av at ting skal være effektivt og enkelt, og hadde dermed ikke tålmodighet til å bruke bæresjal. Jeg kjøpte et på finn.no, prøvde det og fant ut at det ikke var noe for meg. Men jeg har venner som sverger til bæresjal fremfor bæresele så her må du gå for det du tror du vil bruke 🙂 Jeg gikk for bæretube de første månedene og så når babyen var stor nok til bæreselen vår (ergobaby omni, elsker den!) har vi brukt den istedet.

9. Babyovervåkningsenhet:

Nattestid blir mye mindre stressende med en pålitelig babyovervåkningsenhet som gir deg trygghet. Vi gikk for neonate, den uten video. For jeg hadde sittet og stirret på videoen alt for ofte om jeg hadde hatt mulighet til det 😀 Super batteritid og rekkevidde.

10. Bleiebøtte

Vi fikk gratis bleiebøtte på barnas hus og bruker den fortsatt. Satte et gryteunderlag under bøtten slik at det lukter mindre (oppvarmet bleie lukter dårlig!) -supert system rett og slett. Vi skaffet oss til og med en til hytten.

Og ellers vil jeg slå et slag for flytende gallesåpe som man får kjøpt på Clas Ohlsson, den funker utmerket på gule bæsjeflekker, ketchup og all slags flekker.

Kjære fremtidige mamma, jeg håper disse tipsene om babyutstyr man trenger hjelper deg med forberedelsene til den fantastiske reisen som venter deg. Du kommer til å være en fantastisk mamma, og listen med babyutstyr vil forhåpentligvis hjelpe deg å få en oversikt over hva du trenger. Ta vare på deg selv og nyt hvert øyeblikk av denne utrolige tiden!

Med kjærlighet, Linn

Sort/hvitt foto av en mor som holder sitt nyfødte barn i en bæretube. Babyen sover, mor holder en hånd på babyens hode. Babyutstyr du trenger.

September 21, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *