Varm sjokolade oppskrift

Jeg elsker varm sjokolade. For mange år siden fant jeg et fantastisk blogginnlegg med oppskriften til det jeg kaller varm sjokolade gugge, og denne har jeg laget hvert år siden, oftest på denne tiden av året. Det tar rundt 15 minutter å lage, og vips har du varm sjokolade gugge du kan bruke når du får lyst på en kopp. Så her er en varm sjokolade oppskrift til deg!


Ingredienser

1 dl sukker

1 dl kakao

1/2 ts salt

1 /2 ts chipotle-pulver

1 ss kanel

Potensielt litt vaniljesukker om du vil

0,4 dl vann (prøv deg litt frem)

0,7 dl kremfløte


Fremgangsmåte for varm sjokolade

Forholdet 1 til 1 mellom kakao og sukker gir en ikke altfor søt smak. Om du liker søtere varm sjokolade kan du ha halvannen dl sukker mot 1 dl kakao -prøv deg frem. Chipotle pulveret pleier jeg iblant ta enda mindre av hvis ungene skal drikke det, det spørs hvor mye hint av krydder du ønsker i drikken din. Bland sammen alt det tørre i en liten gryte.

varm sjokolade oppskrift ingredienser

Hell alt dette i en kjele med omtrent 0,4 dl vann og varm opp blandingen under konstant røring. Det kommer til å se ut som en grov, rar guffe men det skal se sånn ut på dette tidspunktet. Ikke ha i mer vann enn du må, bare rør konstant så kommer det til å løse seg opp. Sluttresultatet vil smake godt, jeg lover!

varm sjokolade oppskrift gugge på glass - fotograf Linn Landmark

Tilsett 0,7 dl kremfløte. Du kommer til å røre i omtrent fem minutter for å få alt til å samle seg. Du vil at det skal bli fint og glatt. La det bli varmt og begynn å boble litt (fortsett å røre), men la det ikke koke kraftig. Rør inn en teskje vaniljepulver akkurat når du slår av varmen. Det skal ha omtrent konsistensen av pudding. Vær sikker på at du skraper sidene og bunnen av kjelen for å få alt innblandet og forhindre at det svir seg.

varm sjokolade gugge på glass - fotograf Linn Landmark

Slå av varmen, la det avkjøles nok til å håndtere det trygt, og hell det i et glass med lokk. Denne oppskriften gir ca 1,5 dl, så et rent, lite syltetøyglass kan funke fint. Jeg pleier varme opp det som ikke kom i glasset med litt melk så får jeg meg en kopp varm sjokolade med en gang.

varm sjokolade gugge på glass - fotograf Linn Landmark

Oppbevar det i kjøleskapet. Det blir veldig fast når det blir kaldt. Det holder seg ganske lenge, jeg har hatt det i et par måneder uten at det har blitt dårlig men det blir vanligvis drukket opp på et par uker.

Når du har lyst på en kopp varm sjokolade tar du en stor teskje varm sjokoladegugge fra glasset oppi en kopp med varm melk (hurra for mikrobølgeovn) og rør rundt til sjokoladen har løst opp. Jeg har av og til måtte varme den opp igjen litt til i mikroen etter utblanding (hvis sjokoladeklumpen er veldig stor).

Bon apertit og god vinter! Håper denne varm sjokolade oppskriften gir deg mye glede!

PS! Bildene er tatt med mobilkamera og ikke redigert 😀

December 8, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *