Ikke utsett noe som kan glede deg! Bestill familiefoto nå.

I en verden der filtrerte selfies og nøye utvalgte øyeblikk dominerer sosiale medier kan det virke som om hvert bilde vi tar må være feilfritt. I dagens digitale verden er det så vanlig å fange øyeblikk med mobiltelefonen vår og vi knipser bilder på impuls, foreviger glade stunder og dokumenterer hverdagen på en måte som er mer tilgjengelig enn noensinne. Likevel blir mange av disse øyeblikkene sjelden noe mer enn digitale filer, glemt og begravet dypt i telefonens minne eller skyen for å dukke opp i telefonens «for tre år siden» påminnelse. Kjempekoselig, men hva med å få bildene opp på stueveggen? Ikke utsett fotograferingen -bestill familiefoto nå.

Familiefoto tatt i Langhaugparken i Bergen, med Ulriken i bakgrunnen. Man ser fjellet Ulriken i bakgrunnen, familien står i en grønn park med høye grønne trær rundt seg. Tatt om sommeren av Fotograf Linn Landmark. Familie på fire; foreldre holder barna sine.

Tanken om å fotografere familien kan ofte bli utsatt til “senere”, når vi føler oss mer tilfredse med utseendet vårt eller når livets små ufullkommenheter ser ut til å ha forsvunnet. Men det er nettopp i disse øyeblikkene av ufullkommenhet at verdien av å fange familiens historie blir tydelig.

Livet er fullt av forandringer og noen ganger skjer de på de mest uventede tidspunktene. Det kan være en uventet sykdom, en viktig milepæl eller til og med tapet av en kjær person. I slike øyeblikk blir bildene våre mer enn bare bilder – de blir gullkorn av minner og historier som tar oss tilbake til de dagene da hverdagen var full av kaos, latter og kjærlighet.

Mange av oss kjenner seg igjen i tanken om å vente på “det perfekte øyeblikket” for å ta bilder av familien. Kanskje vil vi gå ned noen kilo før vi stiller foran kameraet, eller vente til barnas melketann tomrom er fylt igjen. Sannheten er at disse øyeblikkene, med all deres autentisitet, er akkurat det som gir bildene verdighet. Det er øyeblikkene av spontan latter mens man leker i hagen, de uforglemmelige ansiktsuttrykkene til barna mens de utforsker verden, og de familieøyeblikkene som viser ekte kjærlighet og samhørighet.

Kanskje er det nettopp når vi er midt i våre ufullkommenheter at verdien av familiefotografering er størst. Når vi ser tilbake på bildene, blir vi minnet om at det er i de små øyeblikkene vi finner de virkelige skattene i livet. Det handler ikke om perfekte smil og koordinerte antrekk, men om de øyeblikkene som viser hvem vi virkelig er som familie.

Det er viktig å huske at familielivet er en reise med opp- og nedturer. Å ta bilder av disse øyeblikkene gir oss en påminnelse om at selv i kaoset og i det uperfekte er kjærligheten og samholdet sterkt. Dine barn bryr seg ikke om at kjolen din er litt for trang eller at pappas bukse ikke har rett blåfarge -de bryr seg om at mamma smiler og ser glad ut, at alle er samlet og at dere vil være sammen.

Så neste gang du vurderer å ta bilder av familien din, ikke vent på det perfekte øyeblikket – for det perfekte øyeblikket er akkurat nå. Disse bildene vil være en tidløs påminnelse om verdien i øyeblikkene som virkelig betyr noe i livet ditt. Ikke utsett noe som kan glede deg! Bestill familiefoto nå.

Familie på fire; to voksne og to små barn, fotografert i Langhaugparken i Bergen. Ulriken fjellet i bakgrunnen, familien står på en grønn plen med høye grønne trær rundt dem.

September 9, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *