Brukte gaver til barn

Er det greit å gi brukte ting i gaver?

Hei alle sammen!

Bursdager alltid moro, men så kommer det å finne en bra gave til barnet. Hva med å tenke annerledes når det gjelder gaver? Hva om vi begynte å omfavne ideen om å gi brukte leker, klær og andre brukte ting som gaver til barns bursdager? La oss utforske hvorfor dette kan være en flott idé å gi brukte gaver til barn og hvordan det kan skape glede både for barnet som mottar gaven og for miljøet vårt.

Fordelene med brukte gaver til barn:

  1. Bærekraftig valg: Å gi brukte gaver er en enkel måte å bidra til bærekraftighet på. Det reduserer behovet for produksjon av nye varer og reduserer mengden avfall som havner på deponier.
  2. Økonomisk vennlig: Gjenbrukte gaver er ofte rimeligere enn nye, noe som kan være gunstig for lommeboken.
  3. Unikhet: Brukte gaver kan ha en unik sjarm og historie knyttet til seg. De kan være en gave du har kjøpt på finn.no eller gamle leker dine barn har vokst fra som de synes vil være gøy å gi videre. Sjekk alltid med nåværende eier av gaven om det er greit å gi den videre -er de under tre år er det kanskje vanskelig for dem å forstå at denne leken ikke skal bli med hjem igjen etter besøket.
  4. Læringsmulighet: Å forstå verdien av gjenbruk er en viktig livsleksjon for barn. Det kan bidra til å forme deres holdninger mot forbruk og miljøvern.

Samtale med foreldre:

Før du gir en brukt gave kan det være lurt å ta en prat med barnets foreldre. Noen kan ha sterke meninger om dette, mens andre vil sette pris på den bærekraftige gesten. Åpne kommunikasjonen kan bidra til å skape en positiv opplevelse for alle involverte. Selv om du gir en brukt gave betyr ikke det nødvendigvis at du ikke har råd til å kjøpe noe nytt -det kan like gjerne handle om bærekraft for deg; jeg pleier ha fokus på bærekraft når jeg tar dette opp med andre foreldre.

Barns perspektiv:

Barn ser ofte på gaver med en enkel glede. For dem kan det være like spennende å motta en gave uansett om den er ny eller brukt. Det er foreldrene som noen ganger setter mer vekt på merkene og verdien i en gave enn barna selv.

Så neste gang du står overfor en bursdagsgaveutfordring, vurder å gi en brukt gave som et alternativ. Det kan ikke bare være en bærekraftig handling, men også en måte å spre glede og sette et verdifullt eksempel for neste generasjon.

La oss sammen bidra til en mer bærekraftig fremtid, en gave av varig verdi.

Med bærekraftig glede,

Linn – En mor som liker gjenbruk

Kakelys i rosa i tallet 2, tent og satt på en muffins med hvit glasur. Bilde til innlegg om brukte gaver til barn.

September 27, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *