Aktiviteter for småbarn

På en regnværsdag

Hei kjære småbarnsforeldre, Vi har alle vært der – våkner opp til regn og grått vær og lurer på hva vi skal gjøre med våre aktive småbarn i helgen. Ikke bekymre deg, det finnes en rekke morsomme og engasjerende aktiviteter du kan nyte sammen med barna dine, uavhengig av været utenfor. Her er noen ideer for både inne- og uteaktiviteter som vil holde småbarna underholdt på en regnværsdag.

Inneaktiviteter:

Bilde tatt ovenfra og ned av malepensler for barn som ligger på et hvitt underlag.
  1. Innendørs piknik: Sett opp et teppe på gulvet, lag en piknikmat og la barna kose seg med en innendørs piknik. Dette kan gjøre måltidstiden til en morsom opplevelse.
  2. Kreativ kunst: La barna utfolde seg kreativt med maling, tegning eller håndverksprosjekter. Dette er en flott måte å uttrykke seg på og skape kunstverk å vise frem. Ta på maleforkle og sikre spisebordet med en duk som tåler både vann og maling!
  3. Bygg et innendørs fort: Bruk puter, tepper og sofaer for å bygge et kult innendørs fort. Dette blir et fantastisk sted for eventyr og historiefortelling.
  4. Innendørs skattejakt: Lag en skattejakt med ledetråder og små overraskelser for barna å finne rundt i huset. Dette gir timevis med moro og spenning. Dette er spesielt moro for de som er to år og over.

Uteaktiviteter (med regnklær):

  1. Hopp i sølepytter: Småbarn elsker å hoppe i sølepytter slik som Peppa Gris liker å gjøre. Kle dem i vanntette regnklær og la dem utforske regnet.
  2. Regndråpejakt: Se nærmere på regndråpene som faller. La barna prøve å fange regndråpene på hendene sine eller i en kopp? (Sjekk at ungene ikke gjør dette på steder der det er lett å snuble i ting på bakken.)
  3. Lag regnværskunst: Gi barna kritt og la dem dekorere fortau eller uteplassen med fargerike regndråper og regnbuer.
  4. Regnværsmusikk: Ta med enkle instrumenter ut i regnet og la barna lage sin egen regnværsmusikk ved å slå på vanntette bøtter eller tromme på planker.

Husk å kle barna riktig for regnet med vanntette støvler, regntøy og paraplyer om nødvendig. Med disse morsomme aktivitetene kan en regnværsdag bli en flott mulighet til å skape gode minner sammen med dine små. Glem ikke å ta noen bilder for å forevige disse spesielle øyeblikkene! (Pakk mobilen i en pose, så blir ikke den våt gjennom lommen.)

Håper dette hjelper deg å lage en morsom dag med aktiviteter for småbarn selv når solen skjuler seg bak skyene.

Med regntøy og smil, Linn- En småbarnsmamma

Bilde tatt ovenfra og ned av malepensler for barn som ligger på et hvitt underlag.

September 29, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *