Aktiviteter for småbarn

På en regnværsdag

Vi har alle vært der – våkner opp til regn og grått vær og lurer på hva vi skal gjøre med våre aktive småbarn i helgen. Hva slags aktiviteter for småbarn kan vi finne på? Det finnes en rekke morsomme og engasjerende ting du kan gjøre sammen med barna dine, uavhengig av været utenfor. Her er noen ideer for både inne- og uteaktiviteter som vil holde småbarna underholdt på en regnværsdag.

Inneaktiviteter for småbarn

Bilde tatt ovenfra og ned av malepensler for barn som ligger på et hvitt underlag. Aktiviteter for småbarn
  1. Innendørs piknik: Sett opp et teppe på gulvet, lag en piknikmat og la barna kose seg med en innendørs piknik. Dette kan gjøre måltidstiden til en morsom opplevelse.
  2. Kreativ kunst: La barna utfolde seg kreativt med maling, tegning eller håndverksprosjekter. Dette er en flott måte å uttrykke seg på og skape kunstverk å vise frem. Ta på maleforkle og sikre spisebordet med en duk som tåler både vann og maling!
  3. Bygg et innendørs fort: Bruk puter, tepper og sofaer for å bygge et kult innendørs fort. Dette blir et fantastisk sted for eventyr og historiefortelling.
  4. Innendørs skattejakt: Lag en skattejakt med ledetråder og små overraskelser for barna å finne rundt i huset. Dette gir timevis med moro og spenning. Dette er spesielt moro for de som er to år og over.

Uteaktiviteter for småbarn (med regnklær):

  1. Hopp i sølepytter: Småbarn elsker å hoppe i sølepytter slik som Peppa Gris liker å gjøre. Kle dem i vanntette regnklær og la dem utforske regnet.
  2. Regndråpejakt: Se nærmere på regndråpene som faller. La barna prøve å fange regndråpene på hendene sine eller i en kopp? (Sjekk at ungene ikke gjør dette på steder der det er lett å snuble i ting på bakken.)
  3. Lag regnværskunst: Gi barna kritt og la dem dekorere fortau eller uteplassen med fargerike regndråper og regnbuer.
  4. Regnværsmusikk: Ta med enkle instrumenter ut i regnet og la barna lage sin egen regnværsmusikk ved å slå på vanntette bøtter eller tromme på planker.

Husk å kle barna riktig for regnet med vanntette støvler, regntøy og paraplyer om nødvendig. Med disse morsomme aktivitetene kan en regnværsdag bli en flott mulighet til å skape gode minner sammen med dine små. Glem ikke å ta noen bilder for å forevige disse spesielle øyeblikkene! (Pakk mobilen i en pose, så blir ikke den våt gjennom lommen.)

Håper dette hjelper deg å lage en morsom dag med aktiviteter for småbarn selv når solen skjuler seg bak skyene.

Bilde tatt ovenfra og ned av malepensler for barn som ligger på et hvitt underlag.

September 29, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *