10 tips til fotografering av småbarn

Å forevige de små øyeblikkene i livet til våre barn er en skatt vi alle verdsetter. Men la oss være ærlige: småbarn kan være utfordrende å fotografere. De er fulle av liv og energi og noen ganger er det som om de har en innebygd radar for kameraer. Det å få dem til å sitte stille og smile kan virke som en umulig oppgave. Så jeg har laget en konkret liste med 10 tips til fotografering av småbarn.

En treårig jente i hvit t-skjorte ligger på magen på en grå sofa og smiler mot kamera. 10 tips til fotografering av småbarn

Som fotograf med spesialisering i nyfødt- og familiefotografering, forstår jeg utfordringene som kommer med småbarnsfotografering. Jeg har vært vitne til de søte øyeblikkene, latterutbrudd, og ja, til og med de små “uhellene” som følger med smårollinger. Denne veiledningen er satt sammen for å hjelpe deg som forelder til å forberede deg og barnet ditt på en morsom og minneverdig fotosession.

Jeg deler ti tips og råd om hvordan du kan gjøre småbarnsfotograferingen til en hyggelig opplevelse for både deg og barnet ditt. Fra valg av riktig tidspunkt til å inkludere leker og moro i økten, vil du oppdage at småbarnsfotografering kan være både gøy og givende.

Så her kommer 10 tips til fotografering av småbarn:

1. Velg riktig tidspunkt

Barn er ofte i sitt beste humør tidlig om morgenen eller etter en god lur. Velg tidspunktet for fotograferingen med omhu for å øke sjansene for et samarbeidsvillig barn. Sørg for at alle (både barn og foreldre!) har fått i seg mat før dere reiser til fotografen slik at ingen kommer med lavt blodsukker.

2. Ha tålmodighet

Småbarn kan være uforutsigbare, så vær forberedt på å vente på det rette øyeblikket. Tålmodighet er nøkkelen til å fange ekte smil og øyeblikk.

3. Bruk leker og rekvisitter

Ta med favorittlekene eller rekvisitter som kan holde barnets oppmerksomhet. Dette kan ikke bare bidra til å fange deres oppmerksomhet, men også legge til en ekstra dimensjon i bildene. Ha gjerne i bakhodet at lekene gjerne kan matche fargene på klærne dere har på dere under familiefoto, slik at ikke den oransje og blå elefanten skiller seg voldsomt ut blant pastellfargene dere valgte ha på dere.

4. Snik litt moro inn i økten

Ingen liker å sitte stille for lenge. Legg til litt lek og moro i fotograferingen ved å oppmuntre til dansing, hopping eller en morsom lek. Du kan også spørre barnet om de vil være med på å bestemme hva de vil gjøre i økten. Fotografering av barn kan være over på 15 minutter, holder man på lenger uten pauser blir de nesten garantert lite samarbeidsvillig.

5. Ta pauser

Hvis barnet blir rastløs, gi dem tid til å løpe rundt og leke litt. Dette kan bidra til å gjenopprette deres entusiasme og gjøre fotograferingen lettere.

6. Ha en assistent

Det kan være nyttig å ha en assistent eller en forelder som kan hjelpe med å underholde og samarbeide med barnet under fotograferingen. De kan også hjelpe til med å få barnets oppmerksomhet.

7. Vær forberedt på uhell

Småbarn er kjent for å lage rot, søle og grise til. Ha noen ekstra klær og våtservietter for hånden for å håndtere uventede uhell.

8. Ta bildehistorier

I stedet for å tvinge barnet til å sitte stille, fokuser på å fange historien om deres dag. Fotografer dem mens de leker eller utforsker omgivelsene. Disse naturlige øyeblikkene kan resultere i fantastiske bilder.

9. Vær positiv

Positiv energi smitter, akkurat som negativ energi. Ikke irriter deg over at barnet bare sitter med rumpen til kamera, gi barnet tid, tøys og lek og gjør det til en hyggelig opplevelse.

10. Velg riktig fotograf

Det å finne en fotograf som er erfaren med småbarnsfotografering kan gjøre hele prosessen mye enklere. Se etter en profesjonell fotograf som har arbeidet med småbarn tidligere og har referanser som kan bekrefte deres evne til å fange de unike og spontane øyeblikkene til barn. Kommunikasjon med fotografen er også nøkkelen, så sørg for å diskutere forventningene dine på forhånd og samarbeid for å skape en morsom og minneverdig opplevelse for barnet ditt.

Husk at småbarnsfotografering ikke trenger å være stressende. Med riktig planlegging, tålmodighet og kreativitet kan du fange de mest dyrebare øyeblikkene til de små uten tårer og frustrasjon, og dere vil sitte igjen med en hyggelig opplevelse og fine bilder.

Her er tips til hvordan man kan forberede barna til studiofoto.

En treårig jente i hvit t-skjorte ligger på magen på en grå sofa og smiler mot kamera.

September 13, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *