Sko til foto

La oss snakke om sko – de praktiske følgesvennene som vi tar av oss når vi går inn i et hjem. Sko er et viktig tilbehør i livet ditt, og ja, du gjettet riktig, de spiller også en betydningsfull rolle i foto. Du tenker kanskje, “Er det så nøye hva jeg har på føttene? De kommer vel ikke med på bilder.”

Vel, la meg fortelle deg de er en viktig del av antrekket, særlig når vi snakker om fotografering.

Familieportrett av to voksne og to barn som sitter inntil en klynge trær i Lynghaugparken i Bergen. Alle har noe blått eller brunt på seg. Sko til foto.
Sko til foto

Sko til utendørs foto

Når vi går utendørs er vi nesten nødt til å ta på oss sko, med mindre det er deilig sommer og mykt gress eller strand å gå på. Skoene kan gi et snev av stil og personlighet til bildene dine. Her er et hint: Dine små barns skitne joggesko kan faktisk gi en uimotståelig sjarm til bildene. De viser lek og aktivitet, noe som er ekte og herlig. Så ikke bekymre deg for de sølete skoene; de er velkomne i bildene mine! Ønsker du å gå for et mer fargekoordinert utseende plukker du ut sko til hele familien basert på antrekkene dere har på dere under fotografering. Gi eventuelt barnas joggesko en tur i vaskemaskinen noen dager før slik at de er rene og tørre til fotograferingen.

Valg av fotosted

Vurder også hvor bildene skal tas, det rette stedet kan påvirke skovalget ditt. For eksempel hvis vi fotograferer på en strand, vil flip-flops eller bare føtter kanskje være mer passende enn stive sko. Hvis vi er i et urbant miljø, kan sneakers eller støvler gi en kul og avslappet følelse til bildene.

Sko til foto i hjemmet

I Norge er det vanlig å ta av seg skoene når man er inne og det gir mening at fotosessions i hjemmet ofte følger samme praksis. Så hva betyr det for skoene dine? Vel, det betyr at du bør vurdere sokkene og eventuelt om du vil være barbeint. Pass på å ta på rene sokker, og har du husdyr kan det være lurt å ta en kjapp støvsuging i stue og kjøkken/andre steder vi skal fotografere slik at ikke sokkene blir full i pels som synes godt på bildene. Er du opptatt av at familien skal koordinere klærne sine og komplimentere hverandre, husk at sokker er en del av antrekket.

Så her er poenget: Sko er mer enn bare fotplagg. De er en del av din historie, personlighet og de kan bidra til å skape en autentisk stemning i bildene dine. Ikke vær redd for å la skoene dine skinne på min fotografiske scene. Sammen skal vi fange øyeblikkene som forteller din historie, sko og alt!

Nå som du vet at sko spiller en viktig rolle til foto, la oss begynne å planlegge og lage noen minnerike øyeblikk sammen!

Familieportrett av to voksne og to barn som sitter inntil en klynge trær i Lynghaugparken i Bergen. Alle har noe blått eller brunt på seg. Sko til foto.

September 17, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *