Heldags bryllupsfoto Bergen

Å planlegge et bryllup er en spennende og følelsesladet prosess fylt med håp, forventninger og drømmer om den perfekte dagen. Og når den store dagen endelig kommer, ønsker man å bevare hvert eneste øyeblikk og minne for alltid. Det er her en erfaren bryllupsfotograf kommer inn i bildet. Jeg er her for å fange de magiske stundene og skape en tidløs fortelling av deres kjærlighet. La meg ta dere med gjennom reisen fra forberedelser til seremoni, og videre til festen og langt utover. Slik får dere et glimt av hva det betyr å ha en fotograf med seg på heldags bryllupsfoto i Bergen.

Planlegging og forberedelser av heldags bryllupsfoto i Bergen

Å ha en fotograf med seg på bryllupsdagen handler ikke bare om å ta bilder. Det handler også om å skape uforglemmelige øyeblikk og historier som varer livet ut. Vi tar oss tid til å planlegge hver detalj sammen med brudeparet. Dette kan være gjennom en hyggelig samtale på en kafé eller via e-post og telefon. Jeg er der for å lytte til ønskene deres, gi råd og veiledning, og sørge for at alt blir slik dere ønsker det. Det er også viktig at dere er kjent med min fotografstil og bildestil, og at dette er noe dere liker og ønsker. I bryllup jobber jeg med to kameraer. Dette gjør at jeg slipper å bruke tid på å bytte linser og kan bruke riktig objektiv til riktig anledning.

Forberedelser og seremoni

Bryllupsfoto heldag Bergen

På selve bryllupsdagen starter jeg vanligvis sammen med bruden hos frisøren. Her fanger jeg ikke bare øyeblikkene mellom bruden og hennes nærmeste, men også detaljene av kjolen, tilbehøret og stemningen. Jeg fungerer også som en ekstra hjelper og støttespiller, og bidrar gjerne med småting som å hente kaffe eller snacks. Dette gir bruden en sjanse til å slappe av og bli komfortabel foran kameraet før den store dagen. Er det tid til det tar jeg gjerne turen til der brudgommen befinner seg og får fotografert hans forberedelser. Det er lurt å lage et tidsskjema for hele dagen iht når alt skal være klart. Slik vet dere når klokken dere egentlig skal være påkledd, på vei ut i bilen, på vei til festlokalet etc. En godt gjennomtenkt tidsplan gir dere en roligere opplevelse. Jeg kan veilede dere gjennom hvor lang tid ulike aktiviteter tar under en bryllupsdag.

Til selve vielsen ankommer jeg vanligvis før bruden. Jeg rekker å fotografere brudgommen oppe ved alteret/vielsesstedet. Der hilser jeg også på presten/seremoniholderen og avtaler eventuelle ønsker de har for fotografen under vielsen. Jeg ønsker ikke å stjele oppmerksomheten fra brudeparet og forsøker å være så diskret som mulig. Etter å ha fotografert brudgommen går jeg utenfor vielsesstedet for å fotografere ankomsten av bruden og hennes følge. I en kirke vil jeg fotografere bruden som venter i hallen før dørene åpnes. Deretter sniker jeg meg gjennom døren og setter meg på kne nesten øverst i kirkegangen for å fotografere bruden på vei mot brudgommen. Under vielsen vil jeg diskré bevege meg i kirkerommet og fotografere vielsen. Ved avsluttet seremoni vil jeg gå nederst mot kirkedørene og fotografere det nygifte paret som kommer ut av kirken.

Etter vielsen

Etter vielsen tar vi oss tid til å hilse på gjestene og fange de første øyeblikkene som nygifte. Dette er en sosial og gledelig stund som gjestene setter pris på, og det gir også brudeparet en sjanse til å føle seg spesielle og feire sammen med sine kjære. Det er antagelig mange gjester som ønsker fotografere brudeparet utenfor kirken/tinghuset -jeg ville beregnet minst 30 minutter utenfor her iht alle som ønsker fotografere dere/prate med dere/mingle.

Familieportretter utenfor vielsessted

Etter vielsen tar vi oss også tid til å ta bilder med familie og venner. Vi sørger for å inkludere alle ønskede kombinasjoner og situasjoner, og en liste over hvilke kombinasjoner dere ønsker fotografere kan være til hjelp for å holde oversikt (eksempel: brudepar med brudgommens foreldre, brudepar med brudgommens foreldre og søsken etc.). Jeg anbefaler at dere å lage en liste og dele den med et nært familiemedlem som kan hjelpe holde oversikt over hvem som skal fotograferes og hjelpe meg å “tilkalle” de involverte underveis. Beregn ca 5 minutter pr gruppering/kombinasjon.

Offisiell parfotografering

Heldags bryllupsfoto Bergen

Før bryllupet har vi planlagt hvor vi skal ta parfoto -om vi skal stoppe et sted på veien mellom vielse og fest eller om vi skal kjøre til et spesifikt sted. Vi tar oss god tid for å fange det perfekte øyeblikket og skape bilder som virkelig reflekterer brudeparets personlighet og kjærlighet. Husk at kjøretid kommer i tillegg til fotograferingen, og jeg setter av rundt én time til parfoto om det bare er brudeparet som skal fotograferes her. Er det flere, for eksempel brudepar + barn, beregn halvannen time. Jeg anbefaler at forlovere blir med på dette da de kan være behjelpelig med å bære ting for dere, passe på at sminken ser fin ut, gi dere snacks etc. Dette planlegger vi også på forhånd.

Hvem er med på parfoto?

Under parfoto ønsker jeg å begrense antallet deltakere for å unngå distraksjoner. Skal parets barn være med på bilder begynner vi med det, og så anbefaler jeg at en trygg voksen går en tur med barna/kjører dem til festlokalet (alt etter avtale) slik at vi kan fortsette med parfotograferingen. Å inkludere barna i fotograferingen er veldig hyggelig og får dem til å føle seg som en viktig del av den store dagen.

Ankomst til festlokalet

Under hele dagen fokuserer jeg på å fange naturlige øyeblikk og skape en sammenhengende historie gjennom bildene. Jeg ønsker at fotograferingen skal være avslappende og positiv for alle, og jeg streber etter å være diskret. Etter parfoto kjører jeg til festlokalet for å være klar til å fotografere parets ankomst. Gi meg 2-3 minutter ekstra for å parkere og klargjøre kameraet før dere kommer. Deretter fotograferer jeg hendelsene etter ankomsten, som gjestenes mingling og toastmasterens kunngjøringer. Jeg hilser på toastmasteren og avtaler eventuelle behov, for eksempel to minutter alene i festlokalet for å fotografere bordoppsettet og dekorasjonene før gjestene setter seg til bords.

Middag og taler

Videre følger jeg festens rytme og tar bilder av gjester ved bordene under måltidene, talerne og brudeparet gjennom arrangementet. Det forventes at brudeparet sørger for mat til fotografen. Om jeg skal sitte ved et gjestebord eller et annet sted avtales på forhånd. Jeg er tilstede og jobber frem til den første dansen er gjennomført, vanligvis rundt klokken ni på kvelden. Deretter pakker jeg sammen rundt halv ti. Dersom dere ønsker å ha meg lenger, har vi avtalt en ekstra timepris på forhånd. Fortsett å nyte festen og kos dere mens jeg trekker meg tilbake med mange flotte bilder på minnekortet.

Etterarbeid av heldags bryllupsfoto Bergen

Når bryllupsfesten er over, begynner jobben med å gå gjennom alle bildene og velge ut de beste. Deretter redigeres bildene nøye før de leveres til brudeparet. Dette er en tidkrevende prosess som tar mange dager, men resultatet er verdt det når brudeparet ser de fantastiske bildene som viser deres spesielle dag.

Ferdig produkt -heldags bryllupsfoto

Bildene vil først bli levert i et digitalt galleri 4-5 uker etter bryllupsdagen. Det er også mulig å bestille en hurtigredigering av 30 bilder -utvalgt av fotografen – for en ekstra kostnad -disse bildene blir levert innen 4 arbeisdager etter bryllupet. Jeg ber alltid om tilbakemelding for å sikre at de er fornøyde med resultatet og at bildene virkelig fanger essensen av deres kjærlighet og lykke på den store dagen.
I galleriet deres vil dere oppdage en skreddersydd nettbutikk hvor dere kan utforske et variert utvalg av tilgjengelige produkter.

Jeg håper dette gir en god forståelse av hva det innebærer å ha en fotograf med seg på heldags bryllupsfoto Bergen, og jeg ser frem til å være en del av deres spesielle øyeblikk! Og har dere bryllup lenger unna Bergen, ta kontakt for pris 🙂

Heldags bryllupsfoto Bergen

April 2, 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *