Innredning av babyens barnerom

Innredning av babyens barnerom: en praktisk guide for vordende foreldre

Forberedelse av babyens eget rom er en spennende tid for mange kommende foreldre. Her er noen praktiske tips for å skape et koselig og funksjonelt barnerom som passer for både baby og foreldre og kan hjelpe deg med innredningen av babyens barnerom.

1. Bruk av brukte møbler:

Møbler kan være en stor kostnad når du forbereder barnerommet. En flott måte å spare penger på er å vurdere brukte møbler. Nettsteder som Finn.no har et bredt utvalg av møbler som kan gi rommet karakter og sjarm uten å tømme lommeboken. Det er imidlertid viktig å investere i en ny madrass for å sikre en trygg og sunn søvn for babyen.

2. Fargevalg:

Når det kommer til farger, er det ingen faste regler. Velg en fargepalett som gjør deg og babyen glad. Mange foreldre foretrekker myke og beroligende farger som lyseblå, myntegrønn eller pastellrosa. Disse fargene kan skape en avslappende atmosfære som er perfekt for søvn.

3. Dekorasjon og personlighet:

Babyens barnerom kan reflektere familiens personlighet og stil. Du kan inkludere personlige ting som familiens fotografier, kunstverk laget med kjærlighet, eller til og med en liten bokhylle for å starte babyens første boksamling.

4. Funksjonalitet fremfor unødvendig luksus

Prioriter et praktisk barnerom. Når du velger møbler og dekorasjoner er det viktig å fokusere på funksjonalitet. Et stellebord med skuffer gir deg praktisk lagringsplass, og en komfortabel lenestol kan være greit å ha om du fortsatt ammer eller flaskemater ved legging og på nattestid. Husk at barnerommet skal være praktisk og tilpasse seg dine behov. Det må ikke være instagram-vennlig hele tiden. Vi satte inn en dagseng med skuffer på barnerommet som var tiltenkt gjester men som ble brukt av oss når ungen våknet mye om natten og det ble for mye styr å gå frem og tilbake mellom soverommene.

5. Sikkerhet er viktigst:

Sikkerhet bør alltid være øverst på listen. Sørg for at sprinkelsengen eller juniorsengen er i god stand uten løse skruer eller farlige små deler. Sørg for at elektriske kabler er utilgjengelige for små nysgjerrige hender. Vi satte opp en trappegrind foran trappen i soveromsetasjen da eldstejenten vår begynte å sove på eget rom slik at det ikke var fare for at hun ramlet ned trappen på vei inn på vårt rom om natten, skulle hun finne på å komme og lete etter oss.

6. Tilpasning etter babyens behov:

Husk at babyens behov endrer seg raskt og innredningen av barnerommet bør være tilpasningsdyktig. Tenk på hvordan rommet kan vokse sammen med babyen din. En sprinkelseng kan bli en juniorseng om det går an å ta av ene siden på sprinkelsengen og en stellekommode kan bli en kommode for klær og leker.

Å innrede babyens barnerom trenger ikke å være komplisert eller kostbart, med litt kreativitet og omtanke kan du skape et koselig og funksjonelt rom for både baby og foreldre.

Foto av et barnerom tatt fra døren og inn i rommet. Grå tapet; beige parkettgulv. En kirsebærfarget sprinkelseng står i det venstre hjørnet av bildet, en hvit kallax ikea hylle står i det høyre hjørnet, og en liten benk mellom. Det henger bilder på veggen, fargene i bildene og puter/pledd i rommet er gult.

October 19, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *